گودر کمپانی بهترین روش برخورد با شخصیت نمایشی چیست ؟ - گودر کمپانی

چگونه با افراد دارای شخصیت نمایشی رفتار کنیم ؟

اختلال شخصیت نمایشی یا هیستریونیک با جلب توجه مداوم، پاسخ‌های احساسی مبالغه شده و رفتارهای اغوا کننده شناسایی می‌شود.

افراد مبتلا به این اختلال تمایل زیادی به نمایشی کردن موقعیت‌های مختلف دارند که این موضوع روابط آن‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد. همچنین این افراد به راحتی تغییر عقیده داده و دیگران به آسانی می‌توانند در آن‌ها نفوذ داشته باشند.

این اختلال در خانم‌ها معمولا بیشتر از آقایان شیوع دارد. البته این آمار میتواند به دلیل این باشد که رفتارهای نمایشی و اغوا کننده در زنان توسط جامعه بیشتر شناسایی و نکوهیده می‌شود. برای این که تشخیص شخصیت هیستریونیک برای فردی داده شود باید حداقل پنج مورد از نشانه‌های زیر وجود داشته باشد:

  • تمایل به مرکز توجه بودن در جمع و احساس ناراحتی در صورت عدم جلب توجه دیگران
  • دائما دنبال تایید دیگران بودن
  • رفتار اغوا کننده و گاها داشتن ظاهر نامناسب از نظر عرف جامعه
  • ابراز احساسات سطحی و متغیر
  • نگرانی بیش از اندازه در ارتباط با ظاهر و تمایل به جلب توجه با ظاهر خود
  • به راحتی تحت تاثیر دیگران قرار گرفتن
  • ابراز احساسات نمایشی و مبالغه‌آمیز
  • باور به این که روابط بین فردی صمیمانه‌تر از چیزی هستند که واقعا می‌باشند

ازدواج با شخصیت نمایشی

نحوه رفتار با شخصیت نمایشی

نحوه برخورد با شخصیت نمایشی

ارتباط با شخصی مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی، می‌تواند بسیار سخت و مشکل باشد. در بعضی شرایط شما می‌توانید رابطه خود را با این فرد قطع کنید، اما در شرایطی که فرد مبتلا عضوی از خانواده است، قطع ارتباط معمولا جزء گزینه‌ها نمی‌تواند باشد.

در این شرایط سوالی که مطرح می‌شود این است که نحوه رفتار با شخصیت نمایشی چگونه باید باشد ؟

در صورتی که شما با شخصی ازدواج کرده‌اید که مبتلا به این اختلال است، بهتر است حد و مرزهایی برای او قائل شوید. به طور مثال در خصوص نحوه لباس پوشیدن در جمع و ارتباط با جنس مخالف برای او مرزهایی تعیین کنید.

همچنین شما می‌توانید برای مدت زمانی که او رفتار نمایشی بروز می‌دهد، محدودیت قائل شوید. به او بگویید که اگر در جمع برای جلب توجه رفتاری کند که موجب آبروریزی شود، او را ترک می‌کنید. به او بگویید که دوستش دارید و می‌خواهید کنارش باشید، اما گاهی رفتارهایش باعث می‌شود که از او فاصله بگیرید.

در رابطه با این افراد از خودتان مواظبت کنید. همان طور که گفته شد افراد دارای شخصیت نمایشی گاهی برای جلب توجه دست به هر کاری می‌زنند و ممکن است که شما را در موقعیتی قرار دهند که آسیب ببینید.

در این شرایط بهتر است مواظب بوده و فاصله خود را با او حفظ نمایید. گذراندن ساعاتی در کنار خانواده و دوستان و صحبت با آن‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا دوباره روحیه از دست رفته خود را بازیابید.

به این موضوع توجه داشته باشید که افراد مبتلا به اختلال شخصیت هیستریونیک خود محور هستند و ممکن است نیازهای شما را درک نکرده و به درخواست‌های شما توجه نکنند.

در این شرایط فکر نکنید که می‌توانید به آن‌ها درس دهید و متقابل به مثل کنید زیرا آن‌ها احساس طرد شدگی کرده و ممکن است احساسات اغراق آمیز بروز دهند که شما را بیش از پیش درمانده کند.

بهتر است زمانی که آن‌ها در بحث و مشاجره رفتارهای نمایشی بروز می‌دهند، خونسردی خود را حفظ کنید و توجهی نشان ندهید. در صورتی که در این شرایط با آن‌ها درگیر شوید، وارد بازی آن‌ها شده و این گونه رفتارهایشان را تشویق می‌کنید. این افراد کنترلی بر رفتارهای خود ندارند پس بهتر است که با آن‌ها درگیر نشوید.

با آن‌ها راجع به نظر دیگران در موردشان صحبت کنید. این افراد معمولا بسیار تحت تاثیر نظر دیگران قرار می‌گیرند پس آن‌ها را در جریان نظرات منفی دیگران راجع به‌شان قرار دهید. همچنین لازم است که آن‌ها را به مراجعه به روانشناس و کمک گرفتن از یک فرد متخصص در این زمینه تشویق کنید.

حتماً بخوانید:

در ادامه راهکارهایی به شما ارائه می‌دهیم تا به کمک آن بتوانید نحوه رفتار و برخورد با شخصیت نمایشی را مدیریت کنید.

۱٫ کسب اطلاعات کافی در مورد اختلال شخصیت نمایشی

آشنایی با اختلال شخصیت نمایشی به شما کمک می‌کند تا بدانید چه عقایدی مبنای الگوهای رفتاری نابهنجار او را شکل می‌دهد. چه ترس‌هایی دارد، منشا خشم او از کجا نشات می‌گیرد و چطور می‌توانید با او برخورد کنید تا شرایط در حالتی قابل پیش بین باقی بماند.

۲٫ کمک به افراد دارای شخصیت نمایشی برای رسیدن به خودشناسی

شناخت خود یعنی شناختن قدرت‌ها و ضعف‌ها، علایق و ترس‌ها، خواسته‌ها و آرزوها که در نهایت به شناخت هدف در زندگی منجر می‌شود. خودشناسی به فرد با شخصیت نمایشی کمک می‌کند تا الگوهای فکری مخرب و عادت‌های ناسالم خود را بشناسد و آن‌ها را اصلاح کند.

فرد با تقویت این مهارت‌ها، می‌تواند در زندگی تصمیمات بهتری بگیرد و درموقعیت‌های گوناگون، واکنش‌های رفتاری عاقلانه‌تری نشان دهد.

شخصیت نمایشی در مردان

شیوه رفتار با شخصیت نمایشی

۳٫ تقویت خوداتکایی در برخورد با شخصیت نمایشی

فرد با شخصیت نمایشی، فردی وابسته است با این حال تحمل ندارد کسی به او وابسته شود یا از او انتظاری داشته باشد. پس تا زمانی که از او مراقبت کنید حالش خوب است ولی تحمل مورد توجه واقع نشدن را ندارد.

در واقع از شما انتظار دارد برای او نقش یک قهرمان را داشته باشید. به او کمک کنید تا به تدریج شدت وابستگی‌اش کم شود و بتواند بیشتر به خودش متکی شود.

۴٫ در برخورد با شخصیت نمایشی بر توانایی‌های او تاکید کنید

سعی کنید توانایی‌هایی که در شخصیت نمایشی وجود دارد را شناسایی کنید و به او در تقویت این توانایی‌ها کمک کنید. به جای تاکید بر تیپ، زیبایی و فریبندگی او بر استعدادها و عملکرد مثبت او تاکید کنید.

۵٫ تقویت عزت نفس در برخورد با شخصیت نمایشی

شخصیت‌های نمایشی برعکس چیزی که نشان می‌دهند احساس عمیق خلا و پوچی می‌کنند و از عزت نفس پایینی برخوردار هستند. اغواگری و فریبندگی جنسی مهم‌ترین گزینه‌ای است که از آن برای تائید طلبی استفاده می‌کنند. تقویت عزت نفس می‌تواند به این افراد کمک کند که به جنبه‌هایی دیگر از شخصیت خود توجه کنند.

۶٫ در برخورد با شخصیت نمایشی انتقاد نکنید

افراد با شخصیت نمایشی نسبت به انتقاد بسیار حساس و شکننده هستند و درد روحی زیادی به آن‌ها وارد می‌شود. این افراد آگاهی اندکی از خودشان دارند.

ممکن است یک زن نمایشی را در حال صحبت کردن عشوه گرانه با مرد دیگری ببینید، زمانی که به او تذکر می‌دهید، نمی‌پذیرد و عصبانی می‌شود. احساساتی که این افراد نشان می‌دهند ناخودآگاه است و درک درستی از هیجان‌های خود ندارند و پشت نقاب فریبندگی‌شان، یک خشم پنهان است.

ویژگی های شخصیت نمایشی

زندگی با فرد مبتلا به شخصیت نمایشی

۷٫ در برخورد با شخصیت نمایشی مرزهای خودتان را مشخص کنید

افراد با اختلال شخصیت نمایشی حد و مرزها را نمی‌شناسند. هر کاری می‌کنند تا توجه دریافت کنند. با فریبندگی، رفتارهای بچگانه یا بازی کردن نقش قربانی می‌خواهند شما را تحت تاثیر قرار بدهند. به او نشان دهید که به مرزبندی‌های خودتان پایبند هستید، در عین حال در برخورد با این افراد با ملاحظه رفتار کنید.

۸٫ توقعات واقع بینانه از افراد با شخصیت نمایشی داشته باشید

شخصیت و الگوی رفتاری این افراد از کودکی شکل گرفته است و تغییر دادن آن سخت و زمان بر است. اگر می‌خواهید با زنی نمایشی ارتباط داشته باشید باید بدانید که دنیای آن‌ها، صحنه نمایش است و از گرفتن توجه لذت می‌برند.

پس نباید انتظار داشته باشید به محض آشنایی با شما، متعهد شود. نمی‌توانید یک شبه جهان بینی این افراد را تغییر دهید، پذیرای یک تغییر نسبی در او باشید. برای درک بهتر از این گفته بهتر است مقالهازدواج با شخصیت نمایشی را مطالعه کنید.

۹٫ بهره گیری از روان درمانی برای رفتار با شخصیت نمایشی

با استفاده از تکنیک‌های شناخت درمانی می‌تواند به افراد مبتلا به شخصیت نمایشی کمک کند که بین احساس و فکر خود با واقعیت تمایز قائل شوند.

با درمان شخصیت نمایشی او نسبت به احساسات مختلف خودش شناخت پیدا می‌کند، آن‌ها را نامگذاری می‌کند و به تدریج توانایی کنترل و مدیریت عواطف خود را کسب می‌کند. مشاوره خانواده نیز به شما برای تعامل بهتر با شخصیت نمایشی میسر خواهد بود.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 370 views بار دسته بندی : روانشناسی تاريخ : 6 می 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.