گودر کمپانی 11 راه مقابله با غم غربت و تنهایی - گودر کمپانی

کنار آمدن با غم غربت و ۱۱ راهکار برای تجربه بهتر

مهاجرت به هر دلیلی که باشد، تجربه پیچیده‌ای است. هر کسی غیر از این به شما بگوید دروغ می‌گوید. احساس دلتنگی برای خانه و وطن مشکلی است که بسیاری از مهاجران مدت کوتاهی پس از ورود به کشور مقصد دچار آن می‌شوند. در این مطلب به راهکارهای کنار آمدن با غم غربت می‌پردازیم.

غم غربت چیست؟

غم غربت می‌تواند ناشی از مسائل مختلف باشد، از جمله:

  • اشکال در سازگاری با محیط جدید
  • احساس تنهایی یا نداشتن سیستم حمایتی
  • دلتنگی برای خانواده
  • احساس گیجی و ندانستن تا مشکل داشتن با محیط، فرهنگ و زبان بیگانه
  • نداشتن کنترل روی امور
  • شوک فرهنگی

غم غربت نیز مانند بسیاری از مشکلات روحی دیگر طی یک شب از بین نمی‌رود؛ اما نباید اجازه دهید به مرحله‌ای برسد که شما را از لذت سفر یا پیشرفت در امر مهاجرت بازدارد.

راهکارهای کنار آمدن با غم غربت:

برای لذت بردن از مهاجرت و سازگاری بیشتر با محیط راهکارهایی وجود دارد که ما در اینجا به چند مورد از آنها اشاره می‌کنیم. از جمله:

توریست باشید؛ نه مهاجر

به مکان‌های مشهور شهر بروید و مانند یک توریست با فرهنگ مردم آشنا شوید. وقتی احساس خوبی نسبت به شهر جدید پیدا کردید؛ وقت آشنایی با گوشه‌های دنج آن است. رستورانی که غذایش را دوست دارید، پارکی که مناسب قدم زدن و ورزش است یا هر چیز دیگری که در طول روز به شما حس خوب می‌دهد.

غم غربت

غذاهای محلی را امتحان کنید

غذاهایی که طعم و مزه آن را دوست دارید پیدا کنید. در رستوران غذایی سفارش دهید که به شما حس آشنایی با محیط و خود غذا را می‌دهد. دستور غذاهای مشهور را سرچ کنید و از روش طبخ آنان مطلع شوید.

خانه جدید را شبیه به خانه قبلی کنید

انسان اسیر عادت‌هاست و تغییر بزرگ در زندگیش باعث افسردگی و اضطراب او می‌شود. شما نمی‌توانید تمام وسایل خانه قبلی خود را به همراه بیاورید؛ اما می‌توانید راه‌های کوچک و بزرگی پیدا کنید که خانه جدید را به شکل خانه قبلی چیدمان کنید. هر ماه مبلغی را کنار بگذارید تا وسیله‌ای بخرید که دکور محیط را مطابق میلتان تغییر دهید.

آشپزی یاد بگیرید

غذا یکی از مهم‌ترین دلایل احساس دلتنگی برای خانه و وطن است. پس آشپزی کردن می‌تواند یکی از راهکارهای خوب کنار آمدن با غم غربت باشد. به جای آنکه کل شهر را زیر پا بگذارید تا یک رستوران ایرانی پیدا کنید؛ دستور غذای مورد علاقه‌تان را از دوستان و خانواده بپرسید و خودتان را مهمان کنید.

برای خانواده هدیه ارسال کنید

ارتباط داشتن با خانواده و دوستان در وطن اهمیت زیادی دارد. برنامه‌ریزی کنید تا برای عید بعدی با پس‌انداز خود برای خانواده هدیه‌ای بفرستید. این به شما هدفی واقعی می‌دهد که برای آن تلاش کنید.

کمی از اسکایپ و وسایل ارتباطی دور شوید

شاید تصور می‌کنید اگر هر روز با خانواده حرف بزنید؛ کنار آمدن با غم غربت ساده‌تر می‌شود. اما در این صورت، دیگر وقتی برای آشنایی با محیط و آدم‌های جدید و غرق شدن در فرهنگ خارجی باقی نمی‌ماند. بین حرف زدن با خانواده و رسیدگی به امور خود تعادلی برقرار کنید. تمام روز را در خانه و جلوی تلفن همراه یا لپ‌تاپ برای حرف زدن با دوستان و دوری از محیط جدید صرف نکنید.

عادت‌هایتان را تغییر ندهید

مهاجرت به تنهایی تغییر بزرگی محسوب می‌شود؛ پس بیش از این به خودتان فشار وارد نکنید. ادامه دادن ورزشی که به آن علاقه داشته‌اید، ساز زدن، گوش دادن به موسیقی مورد علاقه، غذا خوردن در زمانی که همیشه می‌خوردید و به طور کل ادامه دادن روتین زندگی به صورت قبل به شما کمک می‌کند که بهتر به شرایط عادت کنید.

رهایی از غم غربت

زمان تنهایی به خودتان اختصاص دهید

برای کنار آمدن با غم غربت لازم نیست مشکل را نادیده بگیرید. صرف ۳۰ دقیقه زمان در محیطی آرام و مرور افکار مثبت و یافتن راهی برای شکست دادن افکار منفی می‌تواند به شما کمک کند.

زبان و فرهنگ کشور جدید را بیاموزید

تنها ماندن نقش مهمی در افزایش حس غم غربت دارد. پس از مهاجرت از اعضای خانواده و دوستان دور می‌مانید. اما نداشتن آنان در کنار خود بدین معنی نیست که دیگر نمی‌توانید سیستم حمایتی خوبی داشته باشید. با یادگیری زبان و فرهنگ کشور مقصد بهتر و سریع‌تر می‌توانید در جامعه ادغام شوید و دوست‌یابی کنید.

هموطن پیدا کنید

پیدا کردن دوست خارجی روش خوبی برای وارد شدن به فرهنگ محلی است، اما همیشه نیاز دارید با کسی در مورد چیزی حرف بزنید که او نیز درک کند، شایعاتی در مورد مشاهیر وطنی، اتفاقاتی که در وطن افتاده، آهنگ‌ها و فیلم‌های جدید و دیگر موضوعات فرهنگی.

حتماً بخوانید:

دائما در گذشته غرق نشوید و کشور فعلی را با وطن مقایسه نکنید

گاهی مهاجران در پس احساس غربت، از وطن جایی ایده‌آل در ذهن خود می‌سازند و تمام مشکلاتی که داشتند را فراموش می‌کنند. در کشور من، مردم خیلی صمیمی‌تر و خونگرم‌تر بودند، همه به هم کمک می‌کردند، هوا بهتر بود، غذاها خوشمره‌تر بودند، چمن‌ها سبزتر بودند و صدای آواز پرنده‌ها خو‌ش‌تر بود!

افسردگی در غربت

احساس دلتنگی برای وطن مشکلی ایجاد نمی‌کند؛ تا جایی که تحسین گذشته و مقایسه آن با حال حاضر مانع از ورود شما به جامعه جدید، ادغام شدن با مردم و فرهنگ نو و داشتن تجربه‌های جدید نشود.

برای کنار آمدن با غم غربت راهکارهای دیگری نیز پیشنهاد می‌کنیم. از جمله:

  1. برای سفری کوتاه به وطن، پول پس‌انداز کنید
  2. لحظات شاد خود را در کشور مقصد ثبت کنید
  3. روش‌های موقت مانند خرید درمانی، مصرف الکل، سیگار کشیدن و غیره برای غلبه بر غم غربت شیوه صحیحی نیستند
  4. به طور منظم ورزش کنید، بیرون بروید و بدوید
  5. عادت‌های سالم در خودتان شکل دهید و با خودتان مهربان باشید
  6. در فعالیت‌های جمعی شرکت کنید و کاری انجام دهید که به آن علاقه دارید
  7. با دوستی که شما را می‌فهمد از احساستان حرف بزنید.

مهاجرت برای همه افراد تجربه مشابهی دارد و احساس غربت ناشی از آن مختص شما نیست. برای رهایی از غم غربت و زندگی بهتر در کشور جدید راهکاری فراوانی وجود دارد که در طول مقاله به آن‌ها اشاره کردیم.

منبع : ویرگول

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 117 views بار دسته بندی : روانشناسی تاريخ : 28 دسامبر 2023 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.