گودر کمپانی 12 مورد که در جلسه اول مشاوره می توانید با روانشناس خود مطرح کنید ! - گودر کمپانی

به روانشناس چه بگوییم؟ در اولین جلسه مشاوره چه بگوییم

روان درمانی می تواند چالش‌هایی را ایجاد کند، اما در عین حال بسیار مفید و سودمند باشد. در ابتدا، ممکن است این روند ناراحت‌کننده و ناخوشایند به نظر برسد و این سوال برای شما ایجاد شود که به روانشناس چه بگوییم . صحبت کردن درباره مشکلات خود ممکن است کار دشواری باشد، به خصوص زمانی که شما هنوز با درمانگر خود آشنا نیستید. به منظور راحت‌تر شدن این فرایند، برخی درمانگران ممکن است ارزیابی‌هایی انجام دهند تا بهتر شما را درک کنند و مسیر درمان را برایتان روشن‌تر کنند. و برخی دیگر، رهبری مکالمه را به شما بسپارند.

به هر حال، اگر در اولین جلساتتان با مشکل مواجه شده‌اید یا مدتی است که در رواندرمانی هستید و احساس می‌کنید که حرف‌هایتان به پایان رسیده است، بدانید که شما تنها نیستید. این موضوع کاملاً طبیعی است که افراد به جلسات درمان مراجعه کنند و بلاتکلیفی درباره آنچه که باید بحث کنند داشته باشند.

در واقع، هیچ چیز اشتباهی در درمان وجود ندارد. هر آنچه که در ذهنتان دارید، بزرگ یا کوچک، را به درمانگر خود بگویید. اگر یک مسئله در ذهنتان وجود دارد، حرف زدن درباره آن بسیار مهم است. اگر نمی‌دانید درباره چه چیزی در درمان بحث کنید، مواردی مانند رویدادهای اخیر زندگی، روابط، تروماها و سایر مسائل می تواند موضوع صحبت قرار گیرد.

کمک گرفتن از روانشناس

به روانشناس چی بگم؟

توجه داشته باشید که آماده‌ شدن برای درمان و داشتن آگاهی از آنچه قرار است درباره آن صحبت کنید، بسیار مطلوب است، اما درمانگر شما باید یک پرسشگر حرفه‌ای باشد. اگر متوجه شدید که نمی‌توانید با درمانگر خود صحبت کنید، ممکن است لازم باشد به دنبال یک درمانگر با رویکرد فعال‌تر باشید. روانشناسان، بر اساس رویکرد تخصصی که انتخاب می‌کنند، ممکن است مسیر درمانی متفاوتی را با مراجعان خود ادامه دهند. به عنوان مثال، در رویکرد روانکاوی کلاسیک، مراجع بیشتر فعال خواهند بود.

برای ارتباط موثر با روانشناس، مهم است که با او به صراحت در مورد مشکلات و نیازهایتان صحبت کنید. می‌ توانید در مورد رویدادهای اخیر زندگی، روابط، تروماها و سایر مواردی که برای شما مهم است، صحبت کنید. هر چه بیشتر در مورد مشکلاتتان صحبت کنید، روانشناس بهتر می‌تواند شما را درک کند و مسیر درمانی مناسبتری را پیشنهاد دهد. همچنین، در صورتی که دغدغه‌ها و مسائل خاصی را نمی‌دانید که باید در مورد آنها صحبت کنید، روانشناس می‌تواند شما را راهنمایی کند و موضوعات مهم را مطرح کند.

در اولین جلسه مشاوره چه بگوییم؟

درباره اولین جلسه مشاوره به روانشناس چی بگم. ؟ شاید این سوال شما نیز باشد. اگر مطمئن نیستید که با روانشناس خود چه باید صحبت کنید یا چگونه مکالمه را با درمانگر خود آغاز کنید، ۱۲ مورد زیر را در نظر داشته باشید، به یاد داشته باشید که روانشناسان در حفظ محرمانگی حرفه‌ای هستند و هدف آنها کمک به شما در رسیدن به بهبود روانی است.

۱. روابط فعلی

این مورد صرفا به زندگی عاشقانه شما اشاره نمی‌کند. روابط ما با افراد مهم در زندگی، اعضای خانواده، همکاران و دوستان، تأثیر بسزایی بر زندگی ما دارند. روابط برای سلامت روان ما بسیار حائز اهمیت هستند و در تأثیرگذاری بر خلق و خو، احساسات و روزمرگی‌های ما نقش مهمی ایفا می‌کنند.

بحث درباره روابط به شما امکان می‌دهد الگوهای ارتباطی، علاقه‌مندی‌ها و مرزها را کشف کنید و به آنها توجه کنید. حتی اگر فکر می‌کنید روابط خوبی دارید، صحبت درباره آنها ممکن است به شما کمک کند تا نکاتی را در زندگیتان که مؤثر هستند و منابعی که می‌توانید به آنها در خارج از جلسات مشاوره روی بیاورید، درک کنید.

جلسه اول مشاوه

۲. چالش های زندگی

وقتی افراد تجربه‌های جدیدی از زندگی مانند زایمان، ازدواج، جابجایی و غیره دارند، با چالش‌های جدیدی مواجه می‌شوند. این تغییرات ممکن است احساسات و عواطف ناشناخته‌ای را در زندگی آنها به وجود بیاورد و برای درک آنها به کمک و راهنمایی نیاز داشته باشند. اغلب افراد نمی‌توانند به طور کامل احساسات خود را بیان کنند، اما می‌توانند تشخیص دهند که چیزی در زندگیشان اشتباه است.

اگر در زندگی شما تغییری رخ داده و حس جدیدی در شما ایجاد کرده است، می‌توانید آن را بازگو کنید. نیازی نیست فقط درباره چیزهای منفی صحبت کنید. تغییر ممکن است مفید باشد، اما همچنان ممکن است احساسات جدیدی را در شما ایجاد کند که ممکن است بخواهید با روانشناسی با تجربه و بدون قضاوت، آن را در یک فضای امن بررسی کنید.

۳. نگرانی های ناشی از درمان

ایجاد اعتماد و به اشتراک گذاشتن افکار و احساسات با یک غریبه زمان و تلاش می‌طلبد. اگر در اعتماد به درمانگر خود برای بیان مشکلات خود دچار نگرانی هستید، که این وضعیت بسیار طبیعی است، نترسید و آن را مطرح کنید. درمانگر شما می‌ تواند برای ایجاد پایه ای قوی از اعتماد تلاش کند تا به شما امکان بیشتری برای راحت شدن و رویارویی با مشکلاتتان بدهد. درمان رابطه‌ای بین مراجع و درمانگر است و اگر مراجع در بیان مشکلات خود دچار مشکل هستند، ممکن است نیاز به ایجاد اعتماد و صمیمیت بیشتر در رابطه درمانی باشد.

۴. علت مراجعه به روانشناس

به فکر کردن درباره زمانی که تصمیم به مراجعه به یک روانشناس گرفته‌اید بپردازید. در زندگی شما چه اتفاقی رخ داد؟ چه چیزی را دنبال می‌ کردید؟ بحث درباره دلایلی که فکر می‌کنید درمان می‌تواند برای شما مفید باشد، راهی عالی برای تعیین اهداف خود با روانشناس شماست.

۵. مسیر شغلی

مسیرهای شغلی و علایق می‌توانند به عنوان پنجره‌ای به دنیای روان ما عمل کنند و موضوع خوبی در مورد اینکه به روانشناس چه بگوییم باشند. بحث درباره محل کسب و کار، پویایی محیط کاری و زمینه‌های حرفه‌ای مورد علاقه، می‌تواند به عنوان یک روش برای بحث درباره مسائل بزرگتر مانند روابط و الگوهای ارتباطی عمل کند. علاوه بر این، علایق حرفه‌ای شما به درمانگر کمک می‌ کنند تا درک کند چگونه ذهن شما کار می‌ کند و چگونه شما دنیای اطراف خود را تفسیر می‌ کنید.

۶. محرک های روانی

چه چیزی باعث می شود که با عصبانیت، وحشت یا انزجار واکنش نامناسب نشان دهید؟ آیا صداها، بوها یا احساساتی وجود دارد که باعث می شود شما بلافاصله احساس غمگینی کنید؟ همه اینها را می توان محرک در نظر گرفت. ممکن است بدانید که محرک ها از کجا می آیند، اما همچنین ممکن است ندانید که چرا یک چیز خاص شما را آزار می دهد. یک درمانگر می تواند به شما کمک کند محرک ها را شناسایی کنید و راه هایی برای مدیریت واکنش های خود بیاموزید.

به روانشناس چه بگوییم؟

۷. تجربیات دوران کودکی

نقاط عطف دوران کودکی زمینه را برای الگوهای ادامه دار فراهم می کند. صحبت درباره دوران کودکی شما در درمان ممکن است کلیشه ای به نظر برسد، اما راهی برای برجسته کردن و باز کردن الگوهای پیچیده ای است که ما را در موقعیت های ناسالم نگه می دارد.

۸. تاریخچه پزشکی

در حالی که اکثر درمانگران متخصص پزشکی نیستند، سابقه پزشکی عامل مهمی در سلامت روان شما است. اگر یک بحران پزشکی بزرگ داشته اید، ممکن است یک ضربه شدید را تجربه کرده باشید. برخی از تشخیص‌های پزشکی مانند اختلالات هورمونی نیز عوامل خطر بیشتری برای افسردگی یا اضطراب دارند.

۹. به روانشناس چه بگوییم؛ از تجارب قبلی رواندرمانی بگویید

تجربه قبلی شما از درمان چیست؟ دانستن آنچه در گذشته مفید یا غیر مفید بوده است به درمانگر شما اجازه می‌دهد تا بفهمد ذهن شما چگونه کار می‌کند و از هرگونه محرک غیرعمدی اجتناب کند. همچنین اینکه چه چیزهایی موجب شده درمانتان را با درمانگران قبلی قطع کنید، اطلاعات کاربردی به روانشناس شما می دهد.

مشورت با روانشناس

۱۰. تجربه سوگ و اندوه

روانشناس می تواند با مراجع دوست باشد؟ اگر عاشق روانشناسم شدم چه کنم؟

در حالی که سوگ یک تجربه رایج است، اغلب کنار گذاشته می شود. در حالی که مطمئناً در مورد از دست دادن یک عزیز صدق می کند، افراد در تعدادی از شرایط دیگر از جمله طلاق، پیری و هنگام تشخیص های پزشکی نیز غم و اندوه را تجربه می کنند. یک روانشناس حرفه ای می تواند شما را به روشی سالم از طریق فرآیند سوگواری راهنمایی کند.

حتماً بخوانید:

فرق مشاور با روان‌ شناس در چیست؟

فرق مشاور با روان‌ شناس در چیست؟

مشاور در مقابل روانشناس، تفاوت در چیست؟ هر دو به دنبال نتیجه‌ی یکسانی هستند: بهبود شرایط زندگی مردم ، با این وجود تفاوت‌هایی بین این دو اصطلاح وجود…

۱۱. برنامه های آینده

در پاسخ به سوال به روانشناس چه بگوییم، باید گفت همه جلسات درمانی نباید در مورد مسائل منفی و دشوار باشد. با کاوش و صحبت در مورد امیدها و رویاهای خود برای آینده در درمان، می توانید اهداف خود را تعیین کنید و در عین حال استراتژی های سالمی را یاد بگیرید و به کار بگیرید تا به شما امکان را بدهد که آن رویاها برسید.

۱۲. چیزی که از صحبت کردن در مورد آن اجتناب می کنید

احتمالاً نمی خواهید در مورد هر چیزی که از آن اجتناب می کنید صحبت کنید، اما احتمالاً باید راهی برای مطرح کردن آن پیدا کنید. به آنها بگویید که چیزی در ذهن شما وجود دارد، چیزهایی که از آنها اجتناب می کنیم معمولاً کلیدهایی برای باز کردن قفل درمان در آینده هستند.

جمع بندی در مورد اینکه به روانشناس چه بگوییم

بر اساس تحقیقات، ثابت شده است که قوی‌ترین پیش‌بینی کننده درمان موفق، اتحاد و ارتباط موثر با درمانگر است. به زبان ساده، داشتن رابطه قوی با درمانگر شما مهمتر از نوع خاص درمانی است که در آن شرکت می‌کنید. بنابراین، در انتخاب درمانگر و برقراری ارتباط با او، باید حساس باشید.

در حالی که می توانید به درمانگر خود تکیه کنید تا با شما کار کند، دانستن اینکه به روانشناس چه بگوییم و چگونه آن را مطرح کنید، می تواند به کاهش استرس و افزایش کارایی کمک کند. اگر در ابتدا حرف زدن برایتان سخت است، نگران نباشید. ممکن است مدتی طول بکشد تا واقعاً ارتباط برقرار کنید، اما در طول زمان، باید به تدریج احساس کنید که راحت‌تر می‌شوید. اگر چنین نشد، در نظر داشته باشید که ممکن است بخواهید با یک روانشناس خوب دیگر همکاری کنید.

منبع : پزشک خوب

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 45 views بار دسته بندی : روانشناسی تاريخ : 18 آوریل 2024 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.