گودر کمپانی 7 راهکار مطمئن و تاثیر گذار برای کمک به ترک اعتیاد همسر - گودر کمپانی

کمک به ترک اعتیاد همسر با ۷ نکته کلیدی

اعتیاد درد و رنج زیادی به فرد و خانواده او تحمیل خواهد کرد. اغلب خانواده ها ترجیح می دهند که فرد معتاد در مراکز و کلینیک های ترک اعتیاد بستری شده و درمان شود. با این حال برخی افراد نیز ترجیح می دهند تا با استفاده از روش های مختلف به بیمار کمک کنند که اعتیاد خود را در خانه ترک کند.

اعتیاد رفتاری بیمارگونه و ناپسند است که زندگی فرد و خانواده او را تحت تأثیرات منفی قرار می دهد. زندگی که پیشتر مملو از عشق، مهربانی، خوشبختی و علاقه بود، حالا دیگر چیزی جز خشونت، بی توجهی و تنش نیست. با این حال خانم هایی نیز هستند که می خواهند به ترک اعتیاد همسر خود کمک کنند. در این میان برخی روانشناسان و مشاوران می توانند برای ترک اعتیاد افراد بیمار راهکارهایی را ارائه دهند. در ادامه مطلب به راهکارهایی برای ترک اعتیاد همسر خواهیم پرداخت.

اعتیاد چه تأثیری بر خانواده فرد می گذارد؟

اعتیاد می تواند تمام اعضای یک خانواده و کانون گرم آن خانواده را تحت تأثیر قرار دهد. برخی تأثیرات منفی اعتیاد بر اعضای خانواده به شرح زیر است:

کمک به همسر معتاد

  • افسردگی
  • احساس گناه
  • استرس، اضطراب و نگرانی
  • مشکلات مالی
  • خشم و سر افکندگی
  • خشونت های خانوادگی
  • خجالت و شرم
  • ثبات نداشتن در قوانین و برنامه ها
  • خطرات جسمی و امنیتی
  • اثرات منفی در روند رشد فرزند
  • احساس بی ارزش بودن
  • احساس تنفر از فرد معتاد
  • شرمساری اعضای خانواده
  • آسیب های مخرب و منفی بر اعضای خانواده
  • عدم حرف شنوی یا جدی گرفتن فرد معتاد؛ فرد معتاد به ویژه پدران ممکن است جایگاه خود را از دست بدهند.

ترک اعتیاد

بهترین روش برای ترک اعتیاد همسر

در حال حاضر در بسیاری از خانواده ها اعتیاد یک معضل محسوب می شود. زمانی که اعتیاد وارد یک زندگی می شود، همسرتان به فردی تبدیل خواهد شد که دیگر هیچ شناختی از او ندارید. آن زندگی که در ابتدا با عشق شروع شده بود، حالا دیگر به یک زندگی پر تنش و سخت تبدیل شده است که هیچ گاه فکر رسیدنش به این جا را نمی کردید. همسری که تا دیروز حامی و پشتیبان شما بود، حالا دیگر جز مواد به چیز دیگری فکر نمی کند. همسری که جز مهربانی و صبوری هیچ برخورد دیگری با شما نداشت، اکنون جز خشونت، دعوا و تنش چیزی دیگری برای ابراز ندارد.

اعتیاد بیماری ای است که سلامت همه اعضای خانواده را در معرض تهدید قرار می دهد و با اثرات مخربی بر زندگی همراه است. اگر یک همسر دلسوز، فداکار و مهربان هستید، به داد عشق خود برسید. احتمالا به خاطر برخوردهایی که هنگام اعتیاد با شما شده است، به تدریج نفرت و عصبانیت جایگزین عشق و محبت شده است. اکنون وقت آن رسیده که به فکر آن روزهای خوش باشید و برای به دست آوردن دوباره آن روزها تلاش کنید. اعتیاد به عنوان یک بیماری افراد را در نهایت ناآگاهی اسیر خود می کند. شما می توانید با کمک به همسر معتاد خود از شر این بیماری آسیب زا و پر خطر رها شوید.

نوع برخورد با فرد معتاد در روند درمان این بیماری تأثیر زیادی دارد. اگر روابط میان زوجین با مشکل همراه باشد، می تواند به بدتر شدن این بیماری و وخامت شرایط زندگی منجر شود. به همین خاطر باید در خصوص چگونگی برخورد و کمک به همسر معتاد اقداماتی انجام دهید. راهکارهای زیر می تواند به رفع اعتیاد همسرتان کمک کند.

۱. شناخت اعتیاد

نخستین راه برای کمک به همسر معتاد، شناخت کافی از اعتیاد است. این که بدانید اعتیاد چیست و در خصوص انواع مواد مخدر و عوارض آن به شناخت برسید. آگاهی از مواد مخدری که همسرتان مصرف می ‌کند، بسیار اهمیت دارد. همسرتان همان کسی است که در نهایت عشق با او ازدواج کرده اید.

اما حالا گرفتار اعتیاد و مواد مخدر شده و بدون شک خودش نیز این وضعیت را دوست ندارد. برای کمک به همسرتان و به خاطر عشقی که سال ها برای آن تلاش کرده اید، آگاهی از اطلاعات در خصوص اعتیاد ضرورت دارد. اعتیاد یک بیماری خانوادگی است که می تواند همه اعضای خانواده را دچار مشکل کند. زندگی با افراد معتاد دشواری هایی به همراه دارد که هرکسی آن را درک نخواهد کرد.

۲. همسرتان را درک کنید

اگر همسر شما معتاد است و قصد دارید برای ترک اعتیاد به او کمک کنید، اولین قدم درک همسرتان است. او را سرزنش نکنید و به او اطمینان دهید که در هر زمانی از همراهی شما برای کمک بهره مند خواهد شد. هرگز با دعوا و بحث نمی ‌توانید اعتماد همسرتان را جلب کنید. هنگامی که همسرتان متوجه پشتیبانی و همراهی عشقش در پروسه ترک مواد شود، روند ترک اعتیاد را راحت تر از سر می گذارند.

حتماً بخوانید:

۳. اعتیاد همسرتان را نادیده نگیرید

اگر یک نفر در خانواده شما درگیر اعتیاد باشد، بیان آن به دوستان، اطرافیان و بستگان موجب شرمساری شما خواهد شد. اعتیاد بیشتر از آنچه که فکر کنید اعضای خانواده را شرمنده و خجالت زده خواهد کرد. دروغ گفتن به خود و دیگران آسان است، اما نادیده گرفتن و دروغ گفتن به دیگران، به همسر معتاد شما کمکی نخواهد کرد. خوب است شجاعانه و قدرتمند با اعتیاد روبرو شوید تا بتوانید به همسر، فرزندان، خود و به طور کلی زندگی تان کمک کنید.

چگونه فرد معتاد را ترک دهیم ؟

۴. شرکت در جلسات گروه درمانی

بسیاری از افراد هستند که درگیر اعتیاد و ترک این معضل هستند. به منظور کمک به همسر معتاد خود می توانید او را در گروه درمانی های ترک اعتیاد وارد کنید تا با مشاهده افرادی که در حال ترک هستند، انگیزه بیشتری پیدا کند. راهنمایی از این قبیل افراد به ترک اعتیاد همسرتان کمک بزرگی خواهد کرد.

۵. همه چیز و همه کس را فدای همسر معتاد کنید

زمانی که همسرتان اعتیاد داشته باشد افکار همه اعضای خوانواده وقف اعتیاد فرد معتاد می شود و حتی احساساتشان تحت تأثیر این مسئله قرار خواهد گرفت. در نتیجه عصبانیت، خشونت و تنش بر احساسات، افکار و سلامت روان اعضای خانواده غلبه خواهد کرد.

هم چنین زندگی همه اعضای خانواده صرف حرکات و رفتار فرد معتاد خواهد شد. شما با هر حرکت همسر معتاد خود دچار استرس و اضطراب خواهید شد. اگر فرزند خردسالی در خانه خود دارید او را درگیر اعتیاد همسر نکنید. چرا که رشد فرزند با اختلال مواجه خواهد شد. کودکانی که درگیر والدین معتاد خود می‌ شوند، از کودکی دچار افسردگی، اضطراب و ترس خواهند شد.

چگونه با فرد معتاد برخورد کنیم؟

۶. در رابطه با تحمل خود با همسرتان صحبت کنید

هنگام آغاز ترک به همسر خود بگویید که تحمل شما تا چه حد است و چقدر می توانید به او کمک ‌کنید. او را مطمئن کنید که اگر بارها و بارها پس از ترک دوباره به سمت اعتیاد سوق پیدا کند، دیگر به او کمکی نمی کنید و در رابطه با جدایی فکر خواهید کرد. گاهی ترس از دست دادن همسر، فرزندان و زندگی که با زحمت ساخته شده است، به ترک بهتر و دائمی همسرتان کمک خواهد کرد. اما اگر همسرتان قصدی برای ترک اعتیاد ندارد، شما می توانید در خصوص ماندن یا ساختن تصمیم گیری کنید.

شما تا جایی که توانستید کمک کرده اید اما آرامش خودتان و فرزندان شما در اولویت قرار دارد. فرزندان اگر با یک مادر آرام و سالم زندگی کنند، بسیار بهتر از زندگی در یک خانه پر تنش و خشونت اما با پدر و مادر است.

۷. از روانشناس و مشاور اعتیاد کمک بگیرید

به منظور کمک به همسر معتاد خود و جلوگیری از آسیب های روانی بیشتر از یک مشاور و روانشناس کمک بگیرید. بهترین زمان برای تحت نظر روانشناس بودن زمانی است که به تازگی متوجه اعتیاد همسر خود شده اید. مشورت با روانشناس و مشاور اعتیاد مزایایی دارد که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • کاهش تنش
  • تشویق همسر به ترک
  • کاهش اضطراب و استرس
  • کمک به رشد فرزندان
  • جلوگیری از آسیب های روانی
  • ارائه راهکارهایی برای کمک به همسر
  • ارائه خدمات روان درمانی برای ترک
  • جلوگیری از آسیب های روحی و جسمانی به فرزندان
  • کمک به ترمیم مشکلات ایجاد شده

منبع : آرگا

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 217 views بار دسته بندی : روانشناسی تاريخ : 23 آگوست 2023 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.